Båttips for grenselandet (Hedmark-Värmland)

I grensetraktene mellom Norge og Sverige ligger det et spennende og stort naturområde med flere muligheter for å komme seg ut på vannet. Her får du noen båttips i området Hedmark og Värmland.

 

Historiske vassdrag

Det er ingen tvil om at vannet alltid har hatt en spesiell plass i folks liv i området mellom Hedmark og Värmland. Liker du å komme deg ut i kano eller å padle har du et helt unikt område å boltre deg på her. Visste du for eksempel at de små tjernene rundt Rogen faktisk er kilden til Göta elv, som er Sveriges aller største vassdrag? Å padle i dette området er som å komme inn i en egen verden, med en vill og vakker natur som omkranser både bekkene og tjernene i området. Det er altså bare å finne frem kart og kompass, så er du klar for et fantastisk eventyr.

Arrangering av båtturer

Det finnes mange tur-arrangører både i Hedmark og i Värmland. Spesielt gjelder dette rundt Femunden, som har flere private aktører som både kjører og setter deg av nesten hvor du selv ønsker. Mange bruker dette som et utgangspunkt før de legger ut på lengre fotturer, eller om de bare ønsker å cruise litt rundt på fjorden. Også i Karlstad og i Arvika arrangeres det båtturer av lokale aktører.