Mats Berglund – musikk fra grenselandet (Hedmark-Värmland)

Det er ikke få ganger felespilleren Mats Berglund har krysset grenseområdet mellom Sverige og Norge. Mats har alltid hatt et nytt spillested i sikte, selv om det bærer gjennom tett skog og svingete landeveier. Det er uansett her han liker seg, i grenselandet. Og Mats, han er like populære på begge sider av grensen.

Alltid på jakt

Mats Berglund er alltid på jakt etter nye toner, og det kommer også frem i musikken hans at det er folketonene og tradisjonell musikk som ligger ham nærmest. Fela hans, Kartan, er over 100 år gammel, men låter visstnok bare bedre og bedre. Selv er Mats fra vestre Värmland, kanskje mest kjent for sving- og dansemusikk, men når han selv står på scenen er det folkemusikk og dansen som hører til som får størst oppmerksomhet.

Glad i Norge

Som alle svenske musikere setter også Mats Berglund stor pris på Norge og publikum her. Det blir et ti-talls konserter hvert eneste år, og det er spesielt sommeren og inn mot jul det er flest konserter i Norge, enten alene med fela eller med sin egen trio som spiller med ham. I alt har han gitt ut 6 album, som alle fortsatt kan kjøpes på hjemmesiden hans