Poker på nye måter

Poker kan faktisk spilles på mange måter. Det vanligste er å sitte ved et bord, enten et fysisk bord, eller et pokerbord på nettet. Men gjennom årene har det også utviklet seg mange andre pokeraktiviteter. I dag kan du delta både i pokerorientering og pokerrun.

Poker Run

Hva er pokerrun?

Pokerrun er et slags pokerspill som foregår utendørs. Deltakerne kan enten løpe, kjøre bil, motorsykkel og lignende, sykle eller bruke båt. I Sverige arrangeres for eksempel et pokerrun i Vänern. Der bruker deltakerne båter. Konseptet er amerikansk, og går ut på at deltakerne skal innom fem poster på veien. På hver post får deltakerne en konvolutt med spillkort i. Målet er å samle en god pokerhånd. Når de kommer til mål, skal hvert lag velge en spiller som skal delta i kveldens pokerspill. Spillkortene deles ut tilfeldig. Det er altså ikke slik at den første som kommer til hver post får de beste kortene. Det vet man ikke før man åpner konvoluttene. Det er selvsagt også viktig at deltakerne viser godt sjømannskap, og ikke raser i vei som gale. Flere steder i Sverige har begynt å arrangere slike pokerrun, og det er selvsagt også tillatt for nordmenn å delta. Så hvis du er i Sverige, kan dette være en fin aktivitet. Pokerrun Vänern 2016 ble arrangert den siste helgen i juli, så du får ta sikte på neste års pokerrun i Vänern om du syns det høres spennende ut.

Pokerrun i Norge

how_many_outsDu trenger ikke å dra til Sverige for å delta i pokerrun. Det blir også arrangert lignende konkurranser i Norge. Det er kanskje ikke så rart, for poker er populært her i landet, til tross for de strenge reglene som begrenser pokerspill. Har du ikke sjansen til å delta i et pokerrun i Sverige, kan du jo melde deg på årets pokerrun i Bergen. Det er en fordel å ha litt greie på poker før man deltar. Det gjelder å ha den beste pokerhånden, og vite hvordan håndrankingen fungerer. Deltakerne har jo ikke tid til å stoppe underveis og spørre om dette, så hvis du skal delta, må du lære deg rankingen på forhånd. Pokerrun arrangeres forresten i veldig mange land, så uansett hvor du skal på ferie, bør du sjekke om det avholdes et slikt arrangement i nærheten av reisemålet ditt.

Les reglene

Selv om grunnreglene er de samme for alle pokerrun, kan det være noen forskjeller mellom konkurransene. For eksempel er det noen ganger lov å ha flere hender per lag/spiller, dersom man betaler litt ekstra. Overskuddet kan gå til premiepenger, eller til et veldedig formål. Hva du kan vinne, varierer også litt, men det er uansett ikke gevinsten som lokker deltakerne til slike konkurranser. Her handler det om å ha det moro, være sosial og leke med poker på en ny og annerledes måte. Hvis løpene er lange, kan det hende det serveres mat underveis, eller det kan være servering etter målgang. Maten kan koste ekstra. Antallet kort du kan samle underveis kan også variere, fra fem til sju eller flere. Av og til må deltakerne innom alle poster, mens noen ganger er det tillatt å hoppe over en kontrollpost, selv om det vil redusere spillernes vinnersjanser. Les reglene for den aktuelle konkurransen du skal delta i, og spør arrangørene før start dersom det er noe du lurer på. Mange norske byer har hatt lignende arrangementer, vi kan nevne vakre Arendal. Hvis det ikke arrangeres et pokerrun der du bor, kan du jo selv ta initiativ til å starte en konkurranse. Det er sikkert mange andre som også gjerne vil delta.

Poker kan altså spilles på mange morsomme måter, og et pokerrun kan få folk ut i naturen. Pokerrun egner seg også fint til ungdommer, dersom man leter etter en spennende aktivitet som får de unge opp av sofaen. Dette er et tilbud de fleste kan benytte seg av.