Store arrangementer rundt grenselandet (Hedmark-Värmland)

For mange er Värmland og området rundt riksgrensen inn til Norge forbundet med mye skog og lite kultur. Ser man litt lengre innover i Sverige finnes det to større byer, som både har masse musikk, kunst og andre store arrangementer å by på. Vi snakker selvfølgelig om Karlstad og Arvika.

Familievennlige aktiviteter

Rundt Värmlandsområdet trenger man ikke å lete lenge etter familievennlige aktiviteter og store og spennende arrangementer. Det er allikevel to festivaler som oftest forblir barnas favoritter. Vi snakker da om byen Karlstads store folkefest, «Putte i Parken», som har mat, leker og show å by på. I Arvika arrangeres det hver sommer en stor musikkfestival, som også har flere barnefavoritter på plakaten. Barna kommer selvfølgelig inn gratis på begge festivalene.

Kulturhistorie på begge sider

For de voksne som er interessert i historie, finnes det lang kulturhistorie å vise til på begge sider av grensen. Klässbols Linneväveri, litt sør for Arvika, blir besøkt av hele 80.000 turister hver eneste sommer og er en stor attraksjon når det gjelder historie fra området. Også Magnor Glassverk har eget museum, som viser frem kulturhistorie og ikke minst hvordan industrien i området var for over 100 år siden.