Turistattraksjoner i grenselandet (Hedmark-Värmland)

Visste du at en av Nordens fremste akvarell kunstnere faktisk var fra Värmland, nærmere sagt Karlstad? Besøker du museet Sandgrunn og byen, får du se en fantastisk utstilling av Lars Lerin. Men området har også mye mer å by på. Her gir vi deg en oversikt over turistattraksjonene i grenselandet!

Populære attraksjoner på svensk side

Ettersom det finnes større tettsteder og byer på svensk side, er det også naturlig at det er hit nordmenn flest reiser når de skal oppleve Värmland. Barna elsker å besøke Boda Borg, hvor man kan forsøke seg på tømmerflåtepadling, vanlig padling og mye mer. Dette er rett og slett et sommerparadis for barna. Ikke mindre populært er badeland i Sunne, hvor vanntemperaturen aldri er under 25 grader. Det er altså godt å være norsk i Sverige!

Fisking i Eidskog

Hver sommer kommer det turister fra hele verden for å oppleve bondelandet og det livet som leves i et herlig sakte tempo i Hedmark. Spesielt er det alle fiskevannene i Eidskog kommune som er populære og alle de flotte campingplassene i området som lokker. Mange besøker også Elveparken, som ligger i Magnor. Får man aldri nok av skog, så kan man jo forsøke seg på hundespann i Finnskogene, noe som bare har blitt mer og mer populært.