Värmland har fått fire nye naturreservater

Visste du at Värmland i dag har hele 176 naturreservater. Bare dette året har de fått fire nye, som nå kommer til å bli ekstra godt tatt vare på. Velkommen til det fantastiske og eksotiske Grenselandet!

 

Hva er et naturreservat?

Naturreservater blir etablert for å beskytte verdifull natur og for å bevare truede plante- og dyrearter for fremtiden. Men de er også der for oss, for oss som elsker naturen, slik at vi kan oppleve den rolige og vakre atmosfæren, som finnes ute i uberørt natur. Hvert reservat har sine egne beskrivelser av hvordan området skal behandles av myndighetene, men også egne regler for besøkende.

Tre av de nye ligger i Torsby

Blant de fire nye naturreservatene i Värmland ligger hele tre av dem i Torsby kommune. Dette er Klosstjärnsberget, Digerberget og Jan. Det fjerde av de helt nye reservatene er Stenbäcken, som ligger i Filipstad. Dette betyr også at vi nordmenn kan besøke vakker natur langt inn i fremtiden og ikke være engstelige for at det rike artsmangfoldet som ligger i disse områdene blir mindre enn det allerede er i dag.

Til sammen består de nye naturreservatene av hele 190 hektar, som kommer både dyr, planter og mennesker til gode.